Óvoda

Dugonics utcai óvoda címe:

Koch Valéria Óvoda, Pécs, Dugonics u. 25-27.

A székhelyintézménytől 4,9 km-re, a történelmi városrésztől keletre található az óvoda épülete. Közlekedési szempontból frekventált helyen fekszik, a 27-es és a 38-as járatok segítségével megközelíthető. A székhely intézmény fél órán belül tömegközlekedéssel is elérhető.

Az óvoda ingatlana a Dugonics utca keleti oldalán fekszik. A környéken lakóházak találhatók, családi és társasházak vegyesen. Az utca a déli irányban lejt, ezért a személyi bejárat, a gazdasági bejárat és a jármű kapus bejáratai erős szintkülönbséggel épületek meg. Az építés éve, 1959 óta kisebb belső átalakításokkal lényegében változatlanul óvodaként működik.

A Dugonics utcai óvoda infrastrukturális háttere:

Az épület leromlott állapotban van. A tetőhéjazat, a tetőszerkezet javításra szorul. A tetőbeázás következtében az épület észak-keleti sarka megsüllyedt, a falakon repedések találhatók. Az épület építészeti és gépészeti szempontból egyaránt felújítást igényel. A meglévő épületet egy udvari épületszárnnyal kívánja bővíteni a Fenntartó, hogy a férőhely kapacitást és az előírásoknak megfelelő tornaszobát az igényeknek megfelelően tudja biztosítani.